marți, 20 ianuarie 2015

Chisturile Ovariene tratate cu Bowen

Afecţiunile genitale constituie de cele mai multe ori o problemă majoră în viaţa unei femei, punând în dificultate relaţiile de cuplu şi periclitând posibilitatea femeii de a avea copii. Dintre aceste afecţiuni, terapia Bowen se remarcă prin rezultatele uimitoare de vindecare a chisturilor ovariene, a fibroamelor uterine şi a infertilităţii.

Chisturile ovariene sunt de cele mai multe ori formaţiuni tumorale benigne de dimensiuni diferite, de la cea a unui bob de mazăre până chiar la mărimea unui măr. Chisturile mici sunt de regulă asimptomatice şi în multe dintre cazuri se vindecă fără tratament. În schimb, pacientele cu chisturi ovariene mari prezintă ca semne ale bolii urinări dese deoarece chistul apasă pe vezica urinară, dureri abdominale şi tulburări menstruale. În cazuri şi mai grave chistul se poate rupe şi provoacă hemoragii, semnele bolii fiind stările de greaţă şi vomă, leşin, durere pelvină care apare brusc, slăbiciune şi sângerări vaginale. 

Fibromul uterin este o tumoră benignă situata în peretele muscular al uterului care provoacă prelungirea duratei menstruaţiilor şi sângerarea menstruală abundentă.

Infertilitatea reprezintă incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil după un an de contact sexual neprotejat sau incapacitatea femeii de a duce la bun sfârşit o sarcină care să se finalizeze cu naşterea unui copil viu. Infertilitatea poate apărea datorită problemelor de ovulaţie sau dezechilibrelor hormonale asociate cu chisturile ovariene sau a obstrucţiei trompelor uterine cu mucus care blochează trecerea spermatozoizilor.

Descrierea tehnicii Bowen în tratarea afecţiunilor feminine

Prima şedinţă de terapie urmăreşte resetarea generală a corpului, specialistul Bowen folosind impulsuri uşoare corpului care au ca rezultat pregătirea pacientului pentru procedurile următoare.
A doua şedinţă se vor face proceduri speciale de rinichi şi genunchi care au rolul de eliminare a toxinelor aflate în exces în organism. În prealabil se pregăteşte rinichiul, specialistul putând constata prezenţa unei călduri în dreptul rinichiului afectat. Apoi specialistul va începe aplicarea impulsurilor caracteristice tehnicii Bowen, începând cu rinichiul mai rece. În continuare, impulsurile vor fi extinse şi în zona genunchiului, zonă considerată de Tom Bowen ca "poarta ieşirii toxinelor".
În următoarele şedinte se vor începe procedurile limfatice, printre care cea mai puternică în afecţiunile genitale este procedura de coccis. Prin impulsurile aplicate în zona bazinului se activează toţi nervii din această regiune, transmiţându-se către creier informaţii pentru vindecarea problemelor zonei genitale. Astfel se vor obţine rezultate remarcabile la pacinetele cu sindrom premenstrual, fibrom uterin, infertilitate sau chiar cu migrene şi, în plus, chiar începând de acum chisturile se vor resorbi, fibroamele se vor micşora, iar femeia va putea rămâne însărcinată.

Ce spun pacienţii ?

Pacienta Catalina P., în vârstă de 28 de ani, diagnosticată cu sterilitate apărută după două sarcini extrauterine (una cu reconstrucţie de trompă uterină, iar a doua însoţită de tratament cu citostatice) a apelat la terapia Bowen. După 8 şedinţe de tratament la cabinetul d-nei Ioana Păcuraru pacienta a rămas însărcinată şi a născut pe 15 decembrie 2008 un băiat de 2,5 kg, cu toate că mai mulţi medici nu îi dăduseră şanse de a putea face vreodată un copil.
L.Z., 39 ani a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice. Pacienta prezenta menstruaţie neregulată, sângerări vaginale anormale şi sterilitate. De asemenea ea avea deseori stări de anxietate, nelinişte şi episoade emotive oscilante. În plus, pacienta se plângea de căderea părului şi de pigmentarea şi îngrăşarea tenului, toate acestea fiind simtome specifice ovarelor polichistice. Rezultatele terapiei Bowen au fost uimitoare, după un număr de mai multe şedinţe starea pacientei îmbunătăţindu-se simţitor. Mai mult, după o perioadă de aproximativ un an pacienta ne-a anunţat fericită că în preajma aniversării ei a 40 de ani a născut un băiat perfect sănătos.
Carmen P., 28 ani, s-a prezentat la cabinet cu diagnosticul de fibrom uterin, ecografia indicând prezenţa unei formaţiuni fibromatoase de dimensiunea de 13 mm. După o serie de şedinţe de terapie Bowen pacienta a repetat ecografia, constatând cu uimire şi cu lacrimi în ochi că fibromul a dispărut.
Un caz asemănător s-a întâmplat şi în ceea ce priveşte pacienta Constanţa S., care era diagnosticată cu chist ovarian cu recomandarea medicală ca acesta să fie operat. După doar 5 şedinţe s-a observat la ecografie dispariţia chistului, şi astfel nu a mai fost nevoie de operaţie.
Acestea sunt doar câteva din rezultatele obţinute de mine, de multe ori chiar fără bani, dar sunt mulţumită sufleteşte şi fericită că pot ajuta oamenii.